Η περίοδος αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί. Αν έχετε υποβάλει αίτηση, θα ενημερωθείτε σύντομα με email για τη συνέντευξη.
Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων -
Αγγλικά
BizWay Theme powered by WordPress
Η κα Παναγιώτα Λάλου είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Αθηνών), κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (Ε.Μ.Π- Σ.Ε.Μ.Φ.Ε) και Διδακτορικού Διπλώματος στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (Ε.Μ.Π – Σ.Ε.Μ.Φ.Ε)
Έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία σε Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. (ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σ.Τ.Υ.Α, Σ.Μ.Υ.Ν). Εχει διδάξει μαθήματα των γνωστικών αντικειμένων: Γραμμική Άλγεβρα, Μαθηματική Ανάλυση, Αριθμητική Ανάλυση, Οικονομικά Μαθηματικά, Στατιστική, Ποσοτικές Μέθοδοι, Matlab, Mathematica, SPSS.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα επιστημονικά πεδία των Ολοκληρωτικών Εξισώσεων, της Αριθμητικής Ανάλυσης και της Στατιστικής ανάλυσης δεδομένων. Εχει 8 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και 4 άρθρα σε διεθνή συνέδρια. Επίσης έχει συμμετοχή στη συγγραφή βιβλίου με αντικείμενο : Στατιστική – SPSS.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΣΗΣ
Εξηγείστε σε ένα κείμενο μέχρι 2 σελίδων τους λόγους για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων»
Αναφερθείτε επίσης στα γενικά και ειδικά ενδιαφέροντά σας για την προτεραιότητα των κατευθύνσεων επιλογής σας και τη μέχρι τώρα επαφή σας με τα επιστημονικά αντικείμενα του προγράμματος ή την επαγγελματική σας εμπειρία πάνω σε αυτό.
Τέλος, περιγράψτε τις επιδιώξεις σας μετά την ολοκλήρωση του Δ.Π.Μ.Σ.
Η Σεβαστή Χατζηφωτίου είναι Κοινωνική Λειτουργός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Πανεπιστήμια Bradford (M.A.) και Manchester (M.Res. και PhD) της Αγγλίας με τίτλο της διδακτορικής της διατριβής την «Ενδοοικογενειακή Βία Κατά των Γυναικών στην Ελλάδα και την Αγγλία» (1999).
Από το 1999 έως το 2001 εργάστηκε ως Λέκτορας και ερευνήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο, και από το 2001 εως το 2005 διετέλεσε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης. Από το 2005 έως σήμερα εργάζεται στο Τμήμα ΚΔΠΕ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τα διδακτικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα μεθοδολογίας κοινωνικής έρευνας, ενδοοικογενειακή βία- θύματα και θύτες, Ηθική και δεοντολογία στην Κοινωνική Εργασία, κ.ά. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Ενδοοικογενειακή βία κατά των Γυναικών και Παιδιών: Διαπιστώσεις και Προκλήσεις για την Κοινωνική Εργασία» Εκδ. Τζιόλας (2005), και έκανε την μετάφραση και επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου «Ηθική και Αξίες στην Κοινωνική Εργασία» (Sarah Banks) εκδόσεις Guttenberg (2015).
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με την συγκριτική διάσταση του φαινομένου της βίας και κακομεταχείρησης κατά των γυναικών και παιδιών και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά στο θέμα αυτό.
Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου ως επισκέπτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο γνωστικό αντικείμενο Κοινωνική Εργασία και Ενδοοικογενειακή Βία, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Northampton της Αγγλίας στη Σχολή Υγείας και Κοινωνίας, Τμήμα Εγκληματολογίας όπου διδάσκει όπου συνεργάζεται σε θέματα παροχής υπηρεσιών και κοινωνικής εργασίας και πολιτικής στα θύματα βίας στην οικογένεια, καθώς και την οργάνωση των υπηρεσιών σε ειδικές ειδικευμένες μονάδες πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας.
Ο Δρ. Γεώργιος Παπαθανασίου είναι τακτικός Καθηγητής και εργάζεται στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του TEI-A από το 1985. Ο κ. Παπαθανασίου έχει σημαντική συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα στο χώρο της Φυσικοθεραπείας με 33 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή peer-reviewed περιοδικά (2 υπό δημοσίευση), δημιουργία-συγγραφή 4 ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων, πολλές ανακοινώσεις εργασιών σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία, μονογραφίες και περισσότερες από 680 ετεροαναφορές (citations) άλλων συγγραφέων στο ερευνητικό του έργο. Επίσης, είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού «Θέματα Φυσικοθεραπείας – Physiotherapy Issues» της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας (ΕΕΕΦ), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, μέλος της European Association of Preventive Cardiology (EAPC), της Heart Failure Association (HFA) και της Acute Cardiovascular Care Association (ACCA) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC), έχει διατελέσει Γραμματέας της ΕΕΕΦ και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπειρομετρίας Άσκησης και Αποκατάστασης. Τέλος, είναι κριτής άρθρων σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή περιοδικά, όπως Physiotherapy Issues, Journal of Sports Sciences, BMC Journal of Public Health, Ethnicity and Health, Rheumatology International. Επίσης, από τον Μάρτιο του 2013 είναι Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) σε θέματα Φυσικοθεραπείας.
Παράλληλα με την εκπαιδευτική και ερευνητική του δραστηριότητα, ο κ. Παπαθανασίου έχει διατελέσει επί πολλά έτη Διευθυντής του Α΄ Τομέα Μυοσκελετικών και Καρδιοαγγειακών Παθήσεων, Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας (2012-2016), ενώ την παρούσα περίοδο είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος.
Συνοπτικά, οι σπουδές του και τα μαθήματα που διδάσκει είναι:
Α. Βασικές Σπουδές
1. «Πτυχίο Φυσικοθεραπείας»: ΤΕΙ Αθήνας (Ιανουάριος 1981).
2. «Bachelor of Science in Biology»: Nasson College, Maine, USA (Ιούνιος 1983).
Β. Μεταπτυχιακές Σπουδές
1. Master of Science in Health Science. Minors: «Physical Therapy» and «Exercise Physiology»: Long Island University, New York, USA (Ιούνιος 1985).
2. Πιστοποιητικό εξειδίκευσης in «Exercise Stress Testing and Rehabilitation»: New York University, Medical Center, Work Physiology Dept., USA (Ιανουάριος 1985).
3. Μεταπτυχιακό στη «Μεθοδολογία Έρευνας στις Επιστήμες Υγείας»: Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιούνιος 1990).
Γ. Διδακτορικός Τίτλος
Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Λειτουργικός – Κλινικοεργαστηριακός Τομέας, Εργαστήριο Φυσιολογίας. Διατριβή: «Χρόνιες Επιδράσεις του Καπνίσματος στη Λειτουργική Ικανότητα του Κυκλοφορικού Συστήματος Νεαρών Υγιών Ατόμων» (Φεβρουάριος 2011).
Γνωστικά Πεδία – Μαθήματα
1. Ηλεκτροθεραπεία
2. Φυσικοθεραπεία Καρδιοαγγειακών Παθήσεων
3. Κλινική Άσκηση στη Φυσικοθεραπεία Μυοσκελετικών Κακώσεων και Παθήσεων
4. Μεθοδολογία Έρευνας στις Επιστήμες Υγείας
Όλες οι δημοσιεύσεις, οι ανακοινώσεις ερευνητικών εργασιών σε διεθνή peer-reviewed συνέδρια και μέρος της συγγραφικής δραστηριότητας του κ. Παπαθανασίου παρατίθενται:
ResearchGate (απαιτείται εγγραφή): https://www.researchgate.net/profile/George_Papathanasiou/publications
Google Scholar: https://scholar.google.gr/citations?user=07qnrEIAAAAJ&hl=el
Ενημέρωση: 1 Ιουνίου 2018
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Η Ευσταθία Παπαγεωργίου, Ph.D., M.Sc. είναι από το 2015 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας και Διευθύντρια του Α΄ Τομέα Μαθημάτων «Μικροβιολογίας Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας» και από το 2016 Πρόεδρος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Είναι Πτυχιούχος Μαθηματικός, (1989, Τμήμα Μαθηματικών – ΑΠΘ), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (2000, ΣΕΜΦΕ – ΕΜΠ) και Διδακτορικού Διπλώματος στα Μαθηματικά (2004, ΣΕΜΦΕ – ΕΜΠ).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται των επιστημονικών πεδίων Πιθανοτήτων, Στατιστικής, Βιοστατιστικής – Ιατρικής Στατιστικής, Στατιστικής Ανάλυσης Δεδομένων, Πολυμεταβλητής Ανάλυσης, Στάθμισης Στατιστικών Εργαλείων, Αξιοπιστίας Συστημάτων, Βελτιστοποίησης Συστημάτων, Στοχαστικών Διαδικασιών, Θεωρίας Ουρών, Αξιολόγησης της Εκπαίδευσης, Θεωρίας Λήψης Αποφάσεων, Εξόρυξης Δεδομένων, Μετα-ανάλυσης και Τεχνολογιών Εκπαίδευσης.
Η Δρ Παπαγεωργίου έχει συγγράψει πάνω από 20 πρωτότυπες εργασίες δημοσιευμένες σε έγκριτα Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά με σημαντικό δείκτη απήχησης, και πάνω από 30 σε Συλλογικούς Τόμους Διεθνών Εκδοτικών Οίκων και Πρακτικά Διεθνών και Εθνικών Συνεδρίων με το σύστημα των Κριτών. Είναι επίσης συγγραφέας δύο πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Είναι μέλος συντακτικής ομάδας επιστημονικών περιοδικών, μέλος οργανωτικής επιτροπής Διεθνών Συνεδρίων και κριτής σε 16 Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά με σημαντικό δείκτη απήχησης. Το επιστημονικό της έργο τυγχάνει Διεθνούς αναγνώρισης και συγκεντρώνει πάνω από 170 ετεροαναφορές ενώ είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια σε Διεθνή Συνέδρια.
Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο «Βιοστατιστική», «Μεθοδολογία Έρευνας», «Πιθανότητες και Βιοστατιστική», «Στατιστική» και «Ποσοτικές Μεθόδους» σε αρκετά Τμήματα και Σχολές του ΤΕΙ Αθήνας. Επίσης σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο διδάσκει ή και συντονίζει το γνωστικό αντικείμενο «Βιοστατιστική» σε διάφορα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και στο Βιολογικό Τμήμα του ΕΚΠΑ. Στο αυτοδύναμο ΠΜΣ του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων με τίτλο «Βιοϊατρικές Μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωση», είναι συντονίστρια του μαθήματος «Πρότυπα, Αυτοματισμός και Διαχείριση Πληροφορίας στο Κλινικό Εργαστήριο». Έχει διδάξει διάφορα γνωστικά αντικείμενα του επιστημονικού της ενδιαφέροντος ως Επίκουρη Καθηγήτρια (2010-2013) στο Γενικό Τμήμα Μαθηματικών του ΤΕΙ Αθήνας και ως Λέκτορας ή Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΔ 407 (2004-2010) σε διάφορα Πανεπιστήμια όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό Πτυχιακών και Διπλωματικών εργασιών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών αντίστοιχα, στο ΤΕΙ Αθήνας και στα άλλα ΑΕΙ που έχει διδάξει. Έχει τύχει διαφόρων διακρίσεων – βραβεύσεων (με πρόσφατη για τη συμμετοχή της στα Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του ΤΕΙ Αθήνας), υποτροφιών (ΙΚΥ, Παπακυριακόπουλου) και έχει πάρει εύφημο μνεία όταν υπηρέτησε στη μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια μαθηματικός. Έχει σημαντικό Διοικητικό έργο στο ΤΕΙ Αθήνας συμμετέχοντας ως Πρόεδρος ή μέλος σε πάνω από 40 Επιτροπές καθώς και σε άλλες θέσεις ευθύνης.
Η Δρ Παπαγεωργίου έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά Ευρωπαϊκά ή Εθνικά προγράμματα ως κύρια ή συνεργαζόμενη ερευνήτρια και ως Επιστημονικά Υπεύθυνη σε 3. Έχει επιδείξει σημαντικό έργο στη Διασφάλιση Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχοντας την κύρια ευθύνη σε ερευνητικά προγράμματα στο ΕΜΠ με αντικείμενο την Αξιολόγηση του Ιδρύματος (2000-2009), συμμετέχοντας στο έργο ΜΟΔΙΠ του ΤΕΙ Αθήνας (2010-2103) και ως μέλος της ΟΜΕΑ στο Γενικό Τμήμα Μαθηματικών (2010-2013) και στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων (2013-σήμερα). Από το 2016 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Πρόγραμμα Δια βίου εκπαίδευση με τίτλο: «Στατιστική ανάλυση μέσω SPSS και Μεθοδολογία Ερευνητικής Εργασίας στις Επιστήμες Υγείας», του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας, και από το 2017 Πρόεδρος της ΕΔΕ και Διευθύντρια του ΔΠΜΣ των Τμημάτων Ιατρικών Εργαστηρίων και Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας με τίτλο: «Παιδαγωγικά μέσω καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση».
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ ή στην προσωπική μου ιστοσελίδα.
Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απευθύνεται σε:
(Α) Επαγγελματίες της αγωγής και φροντίδας της προσχολικής ηλικίας, δημόσιας και ιδιωτικής.
(Β) Επαγγελματίες της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής:
(Γ) Άλλο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό, επιστημονικό ή διοικητικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και αγωγής και φροντίδας της προσχολικής ηλικίας.
(Δ) Στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ή ήδη απασχολούνται με την:
(Ε) Οποιονδήποτε/οποιαδήποτε πτυχιούχο, απασχολούμενο/η ή μη, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την εκπαίδευση ή και την αγωγή και φροντίδα της προσχολικής ηλικίας:
(*) Το ΔΠΜΣ θα αιτηθεί άμεσα στο ΙΕΠ την απόκτηση Παιδαγωγικής Επάρκειας.
Ο κος Κάκουρος είναι κλινικός παιδοψυχολόγος. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Eotvos Lorand και από το ίδιο πανεπιστήμιο το 1982 πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στην Ψυχολογία. Μετεκπαιδεύτηκε στο Beech Tree School (North) Preston, England σε Τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς και στο Peto Institute for Conductive Education, Budapest σε μεθόδους καθοδηγητικής εκπαίδευσης σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Εργάστηκε ως παιδοψυχολόγος σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος και των δραστηριοτήτων του είναι οι αναπτυξιακές δυσκολίες των παιδιών. Το 1990 ίδρυσε το Ψυχολογικό Κέντρο Αναπτυξιακών και Μαθησιακών Δυσκολιών «ΑΡΣΗ» όπου με τη συνεργασία ομάδας ειδικών ασχολείται με την έρευνα, τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών. Είναι συν-συγγραφέας σε οκτώ επιστημονικά βιβλία σχετικά με την παιδο-ψυχοπαθολογία και έχει συγγράψει επίσης 14 κεφάλαια σε δέκα ακόμη βιβλία. Ορισμένα από τα βιβλία του έχουν χρησιμοποιηθεί ή χρησιμοποιούνται ως πανεπιστημιακά συγγράμματα σε 23 Τμήματα Ελληνικών πανεπιστημίων και ορισμένων ΤΕΙ. Επίσης, έχει δημοσιεύσει σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά περισσότερες από 50 επιστημονικές ερευνητικές εργασίες σχετικά με τις αναπτυξιακές διαταραχές των παιδιών. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 150 διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια με εισηγήσεις του.
Στο ερευνητικό του έργο έχουν γίνει πολλές αναφορές (citations) τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επιστήμονες. Επίσης έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων, και κριτής άρθρων (reviewer) σε επιστημονικά περιοδικά. Στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης από το 1989 μέχρι και το 1995 οπότε εκλέγεται μόνιμος στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή. Το 2002 εκλέγεται στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και το 2006 στη βαθμίδα του Καθηγητή. Επίσης, από το 2000 μέχρι το 2006 και από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας. Η βιογραφία του παρουσιάστηκε στο Who is Who της Ελλάδας το 2012.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Ο κ. Κριεμπάρδης έλαβε Πτυχίο από το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων (1998) και το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας (2004). Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (2005) και Διδακτορική Διατριβή (2008) από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Από το 2010 υπηρετεί το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων αρχικά σε θέση Καθηγητή Εφαρμογών και από το 2014 σε Βαθμίδα Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο την «Εργαστηριακή Αιματολογία – Αιμοδοσία».
Διδάσκει τα αντικείμενα της Αιματολογίας, Αιμοδοσίας και Τεχνικών Λήψης Βιολογικών Υγρών στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας. Κατέχει τη θέση Διευθυντή Β’ Τομέα Κυττάρων και Αντίδρασης στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Είναι Συντονιστής και Καθηγητής δύο μαθημάτων, «Σύγχρονη Διαγνωστική στην Αιματολογία», «Παθοφυσιολογία του Ερυθροκυτάρου, Μεταγγισιοθεραπεία και Πρωτεομική» του ΜΔΕ του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων με τίτλο «Βιοϊατρικές Μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωση». Είναι Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Δια βίου Εκπαίδευσης με τίτλο: «Στατιστική ανάλυση μέσω SPSS και Μεθοδολογία Ερευνητικής Εργασίας στις Επιστήμες Υγείας», του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2017 είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του ΔΠΜΣ των Τμημάτων Ιατρικών Εργαστηρίων και Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας με τίτλο: «Παιδαγωγικά μέσω καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση».
Από το 2001 έως και το 2005 ήταν Υπάλληλος του Εθνικού Κέντρου Παρασκευής Παραγώγων Αίματος «Ηλίας Πολίτης» και από 2005-2010 του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Έχει διδάξει δύο (2) χρόνια ως Αναπληρωτής Καθηγητής σε ΤΕΕ και έχει συμμετάσχει σε Προγράμματα Αγωγής Υγείας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Στρατηγικό Management (2006). Το συγγραφικό του έργο απαρτίζεται από τέσσερις (4) μονογραφίες, έξι (6) βιβλία, εικοσιοκτώ (28) εργασίες με το σύστημα κριτών σε περιοδικά με βαθμό σημαντικότητας (μέσος όρος impact factor/paper 2.710, h-index 13 με 871 ετεροαναφορές). Η συμμετοχή του σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια είναι μεγάλη [περισσότερες από εκατό (100) ανακοινώσεις]. Το δημοσιευμένο έργο του έχει βραβευτεί δώδεκα (12) φορές τόσο για την Διεθνή όσο και την Εθνική του παρουσία. Έχει επιβλέψει περισσότερες από εξήντα (60) διπλωματικές εργασίες ενώ έχει συμμετάσχει σε τριμελής επιτροπές μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών και εφταμελής διδακτορικών διατριβών. Είναι κριτής επιστημονικών περιοδικών και συμμετέχει ως μέλος σε πολλές συντακτικές επιτροπές (editorial board member). Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Μέλος σε πολλές Επιτροπές στο ΤΕΙ Αθήνας σε επίπεδο, Ιδρύματος, Σχολής και Τμήματος. Έχει πολλές συμμετοχές ως αξιολογητής ερευνητικών έργων σε Διεθνές και Εθνικό Επίπεδο. Τέλος το ερευνητικό έργο του έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές από επιστημονικά προγράμματα.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ ή στην προσωπική μου ιστοσελίδα.
Η κα. Γεωργατζάκου Χαρά απέκτησε Πτυχίο Βιολογίας (2011), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική» (2013) και Διδακτορικό Δίπλωμα (2017) στο τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Σήμερα είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια, τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της οποίας εστιάζονται κυρίως στη μελέτη των τροποποιήσεων λειτουργικής σημασίας των ερυθρών αιμοσφαιρίων που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών προσεγγίσεων στη Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (ΧΝΑ) καθώς και στη μελέτη της αποθήκευσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων ex vivo ως πρότυπο σύστημα μελέτης της κυτταρικής σηματοδότησης κατά τη γήρανση και τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο. Έχει συμμετάσχει ως μέλος σε ερευνητικά προγράμματα (Αρχιμήδης ΙΙΙ-2012, Εσωτερικό πρόγραμμα ενίσχυσης ερευνητών του ΤΕΙ Αθήνας για το έτος 2015), έχει εκτελέσει επικουρικό έργο σε εργαστηριακές ασκήσεις του προπτυχιακού (2011-2017) και μεταπτυχιακού κύκλου (2013-2017) σπουδών στον Τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής του Τμήματος Βιολογίας (ΕΚΠΑ) και έχει κάνει διαλέξεις (2017) στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Βιοϊατρικές Μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωση» του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας. Η Δρ. Γεωργατζάκου έχει δημοσιεύσει έντεκα (11) εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και δείκτη απήχησης. Έχει συμμετοχές σε πέντε (5) Διεθνή και δεκαοχτώ (18) Εθνικά Συνέδρια.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο Δρ. Ιωάννης Φαμέλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας. Είναι πτυχιούχος των Μαθηματικών (Παν. Αθηνών), έχει MSc in Numerical Analysis and Programming, (University of Dundee, U.K.) και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στα Υπολογιστικά Μαθηματικά και την Αριθμητική Ανάλυση Διαφορικών Εξισώσεων (ΕΜΠ).
Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα Υπολογιστικά Μαθηματικά, την Αριθμητική Ανάλυση Διαφορικών Εξισώσεων, τον Επιστημονικό Προγραμματισμό, τους συμβολικούς υπολογισμούς και τις εφαρμογές της Υπολογιστική Νοημοσύνης σε επιστημονικές εφαρμογές και σε προβλήματα μηχανικών. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητικό μέλος σε ερευνητικά έργα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Έχει επίσης συντονίσει ερευνητικό έργο στο ΤΕΙ Αθήνας.
Το επιστημονικό του έργο είναι δημοσιευμένο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και το έχει παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι ερευνητικό μέλος του εργαστηρίου microSENSES του Τμήματος Ηλεκτρονικής Μηχανικής του ΤΕΙ Αθηνών.
Διδάσκει μαθήματα μαθηματικών και προγραμματισμού στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας. Διδάσκει επί σειρά ετών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο ΕΜΠ, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Λαμίας. Έχει διδάξει για δέκα έτη στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως Καθηγητής Πληροφορικής στο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς web based course με θέμα «Teaching to Standards with New Technologies» στο Graduate School of Education του Πανεπιστημίου Harvard και έχει εκπαιδευτεί για δύο έτη στην εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών θεωριών στο μαθησιακό περιβάλλον και σε θέματα συνεργασίας μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε θέματα οργάνωσης και καθορισμού των εκπαιδευτικών στόχων στο σχολείο από το Graduate School of Education του Πανεπιστημίου Harvard.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο κ. Νταλιάνης έλαβε τόσο το δίπλωμα (1998) όσο και διδακτορικό του (2003) από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε ως ερευνητής (Οκτώβριος 1998 – Ιανουάριος 2003) και ως έμπειρος ερευνητής (Φεβρουάριος 2004 – Δεκέμβριος 2009) στο εργαστήριο Επεξεργασίας Εικόνας, Βίντεο και Πολυμέσων του ΕΜΠ συμμετέχοντας στην συγγραφή προτάσεων και στην υλοποίηση έργων έρευνας και ανάπτυξης. Παράλληλα και από τον Μάρτιο του 2003 ο κ. Νταλιάνης έχει συμμετάσχει ως αξιολογητής ερευνητικών έργων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας της Ελλάδας, του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας της Κύπρου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το 2015 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης). Όσον αφορά το συγγραφικό του έργο, ο κ. Νταλιάνης: ήταν Editor ή Associate Editor σε περισσότερους από 6 επιστημονικούς τόμους και στο Editorial Advisory Board ενός επιστημονικού τόμου, έχει μεταφράσει 2 ξενόγλωσσα βιβλία, έχει συγγράψει 2 μεταδιδακτορικές διατριβές, μια διδακτορική διατριβή και μια διπλωματική εργασία, ενώ έχει αποστείλει μια σειρά εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Το ερευνητικό του έργο εστιάζει στις περιοχές της κοινωνικής υπολογιστικής και των εφαρμογών αυτής, της επεξεργασίας/ασφάλειας πολυμέσων και του διαδικτύου των πραγμάτων.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Ο Δρ. Βασίλης Τσιάντος είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι Αντιπρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Είναι μαθηματικός, απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ (1984). Διδάσκει μαθήματα του γνωστικού αντικειμένου (Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά ΙΙ, Διαφορικές Εξισώσεις, Μετασχηματισμούς, Αριθμητική Ανάλυση, Θεωρία Παιγνίων, Συνδυαστική Βελτιστοποίηση, Στοχαστικές Διεργασίες, κλπ.). Το διδακτορικό του είναι στον χώρο των αριθμητικών μεθόδων για συνήθεις διαφορικές εξισώσεις και πιό συγκεκριμένα στις εφαρμογές τους στον μικρομαγνητισμό (Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, 2000). Διαθέτει επιπλέον δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα MSc στην Μαθηματική Μοντελοποίηση (Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, 1996), και ένα MPhil στα δίκτυα Ουρών (Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ, 1997).
Από τον Μάϊο του 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2002 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης, στην ομάδα μικρομαγνητισμού του καθηγητή Ζόζεφ Φίντλερ. Από τον Δεκέμβριο του 2003 είναι τακτικός Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ). Από τον Ιούνιο του 2009 είναι τακτικός Καθηγητής στο ΤΕΙ ΑΜΘ στο ΓΤΘΕ. Με την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά εντάχθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ ΑΜΘ. Διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον Ιούνιο του 2004, μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Το ΚΤΕ ΑΜ-Θ υλοποίησε περισσότερα από 40 έργα κατά την διάρκεια της θητείας του, μεγάλο μέρος των οποίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις, επιμελητήρια και βιομηχανίες. Επιπλέον, διετέλεσε Προϊστάμενος του ΓΤΘΕ από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον διορισμό του ως μέλους της ΑΔΙΠ (Απρίλιος 2013).
Τέλος, έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, περισσότερες από 20 ανακοινώσεις σε συνέδρια με κριτές, και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων («Ανώτερα Μαθηματικά για Μηχανικούς», εκδόσεις Τζιόλα, 2005, δεύτερη έκδοση, 2015, «Matlab για Επιστήμονες και Μηχανικούς», εκδόσεις Τζιόλα, 2016). Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 800 ετεροαναφορές.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Ο Βασίλης Πανταζής σπούδασε στην Αθήνα και τη Χαϊδελβέργη Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Κοινωνιολογία. Στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και υπό την επίβλεψη του καθηγητή Volker Lenhart κατέθεσε τη Διδακτορική του Διατριβή στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Συμπεριφοράς και του απενεμήθη ο τίτλος Dr. Phil. Από το 2005 διδάσκει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι κύριες ερευνητικές του δραστηριότητες στρέφονται προς την προώθηση της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τα Δικαιώματα του Παιδιού, προς τη Διαπολιτισμική και Αντιρατσιστική Εκπαίδευση καθώς και σε θέματα παιδαγωγικής ψυχολογίας. Το έργο του έχει δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε βιβλία, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Είναι κριτής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και μονογραφίες και έχει στο Ιστορικό του πολλές επιμέλειες. Το δημοσιευμένο επιστημονικό έργο του αποτελείται από περισσότερες τριάντα (30) εργασίες, έξι (6) κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, είκοσι (20) ανακοινώσεις σε πρακτικά συνεδρίων, εισηγήσεις και επιμέλειες. Έχει χρηματοδοτήσεις στο ιστορικό του για πολλά ερευνητικά προγράμματα.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Η κα Φούντζουλα απέκτησε Πτυχίο Χημικού από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών (1989) και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία από το ίδιο Πανεπιστήμιο (2001). Από το 2013 έως και σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας και είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Β’ Τομέα Κυττάρων και Αντίδρασης. Από το 2008-2013 ήταν Καθηγήτρια Εφαρμογών, του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2001-2008 ήταν Εργαστηριακή συνεργάτης στο Τμήμα Φυσικής, Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2007-2008 ήταν Χημικός στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το 1997-2001 ήταν Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ΙΤΕ- ΕΙΧΗΜΥΘ.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, περισσότερα από δέκα (10). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από δώδεκα (12) εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και δείκτη απήχησης. Έχει ανακοινώσει περισσότερα από είκοσι (20) μελέτες σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια με κριτές. Έχει συγγράψει τρία (3) διδακτικά συγγράμματα και έχει περισσότερες από 215 ετεροαναφορές στο επιστημονικό έργο της. Έχει πλούσιο διοικητικό έργο σε Επίπεδο Ιδρύματος, Σχολής και Τμήματος.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Η κα Σιδηροπούλου-Κανέλλου έχει Δίπλωμα Ψυχολογίας 1ου Κύκλου (DEUG) από το Πανεπιστήμιο Παρισίων VIII (1982), Δίπλωμα (LICENCE), Kλινικής Ψυχο-παιδαγωγικής, Εφαρμοσμένης στην Εκπαίδευση (1983), και Πτυχίο (MAITRISE), Kλινικής Ψυχο-παιδαγωγικής εφαρμοσμένης στην Εκπαίδευση (1984) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έλαβε Μεταπτυχιακό, Δίπλωμα Ερευνητικών Σπουδών (DEA), στις Παιδαγωγικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Παρισίων VIII (1985) και Διδακτορικό, από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών (2002).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά Ερευνητικά Προγράμματα ως Επιστημονική Υπεύθυνη και ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής. Έχει επιβλέψει περισσότερες από διακόσιες (200) πτυχιακές εργασίες στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας. Το περιεχόμενο αρκετών εργασιών αποτέλεσε αντικείμενο ανακοινώσεων σε Διεθνή και Εθνικά συνέδρια με κριτές. Από το 1986-1998 ήταν έκτακτη επιστημονική και εργαστηριακή συνεργάτης στη βαθμίδα Καθηγητού Εφαρμογών και Επίκουρου Καθηγητή αντίστοιχα διδάσκοντας μαθήματα που άπτονται του γνωστικού αντικείμενου της. Το 1998 εκλέχθηκε Καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας με γνωστικό αντικείμενο «Ψυχοπαιδαγωγική Προσχολικής Ηλικίας». Το 2003 εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια και από το 2013 κατέχει τη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο.
Έχει διδάξει στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής στη κατεύθυνση, Προγραμματισμός Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Πρώτη Παιδική Ηλικία για το μάθημα: «Εκπαιδευτικές διαδικασίες μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο» του ΑΠΘ. Έχει πλούσιο διοικητικό. Ήταν επόπτης Μεταπτυχιακών σπουδών (εξωτερικού), μέλος εξεταστικής επιτροπής στην αξιολόγηση και επιλογή φοιτητών Μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό από το 2004-5 έως 2010-11, πρώτο μέλος της επιτροπής αναγνώρισης πτυχίων αλλοδαπής, διορθωτής στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ειδικότητα Παιδαγωγικών (ΑΣΕΠ), 2001, 2003. Επιπλέον, είναι μέλος της συντακτικής – επιστημονικής επιτροπής από το 1994 έως σήμερα (περιοδικό «Αρχεία» ΕΨΨΕΠ», με περιεχόμενο Ιατρικών θεμάτων, Ψυχολογικών και Παιδαγωγικών, εκδότης Εταιρεία Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου και Παιδιού).
Είναι Διευθύντρια του Β’ Τομέα Ιατροπαιδαγωγικών μαθημάτων του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής από το 2011 έως και σήμερα. Στο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο της είναι ένα (1) βιβλίο, δεκατρία (13) άρθρα σε περιοδικά με δείκτη απήχησης και βαθμού σημαντικότητας, είκοσι μία (21) δημοσιεύσεις σε συλλογικούς τόμους με κριτές, κεφάλαια σε βιβλία, περισσότερες από ογδόντα ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια με το σύστημα κριτών, τέσσερις (4) μεταφράσεις/επιμέλειες βιβλίων και προλογίσεις. Το δημοσιευμένο έργο της έχει πολλές ετεροαναφορές.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Ο Δρ. Ι. Κουμπούρος είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) με εξειδίκευση στην Βιοϊατρική Τεχνολογία και την Πληροφορική Υγείας και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) από το ΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ενώ έχει αποκτήσει Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΒΑ) στα «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα», με τη συμμετοχή των Ε.Μ.Π, Παν. Πειραιώς, Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ), ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ και πτυχίο (BSc) από τα ΤΕΙ Πειραιά, Τμήμα Ηλεκτρολογίας. Έχει εκλεγεί στην βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Πληροφορικής από το 2003, ενώ έχει διδάξει ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως Λέκτορας (ΠΔ 407/80) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Πολιτισμικής τεχνολογίας και Επικοινωνίας και ως Έκτακτος Καθηγητής στα ΤΕΙ Πειραιά, Τμήμα Αυτοματισμού. Ο κ. Κουμπούρος είναι επίσης Καθηγητής/Εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε θέματα Διοίκησης και Διαχείρησης Έργων και στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΔΔΑ σε θέματα (α) Διοίκηση και Διαχείριση Έργων, (β) Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας και (γ) Διοίκηση και Διαχείριση Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.
Ο κ. Κουμπούρος έχει σημαντική εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων και την χάραξη πολιτικής στον τομέα της υγείας. Έχει διατελέσει Διοικητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Μέλος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Φροντίδας του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Διευθυντής Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού του ομίλου ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ. Έχει επίσης πολυετή εμπειρία στην διοίκηση οργανισμών και έχει εργαστεί ως σύμβουλος και Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης σε πολυάριθμες εταιρίες και οργανισμούς. Επί σειρά ετών ήταν επιστημονικός συνεργάτης-ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών, ενώ έχει εργαστεί και στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών. Ήταν επίσης ιδρυτής και μέτοχος σε πολυάριθμες εταιρίες με αντικείμενο τις τηλεματικές εφαρμογές και τις ΤΠΕ. Ήταν επίσης τακτικό Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Περιστερίου και εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου Περιστερίου και Διευθυντής του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου Περιστερίου.
Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται οι τομείς της Βιοϊατρικής τεχνολογίας, της εφαρμογής των ΤΠΕ στην υγεία, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική δικτύωση, ο σχεδιασμός και η διαχείριση συστημάτων υγείας, καθώς και η στρατηγική διοίκηση και η χάραξη πολιτικής στην υγεία.
Ο Δρ. Κουμπούρος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην άντληση, συντονισμό, διαχείριση και οργάνωση κοινοτικών κονδυλίων για ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα. Έχει συμμετάσχει σε άνω των 40 τέτοιων έργων.
Είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ». Είναι αξιολογητής και ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας (expert) τόσο για την Ε.Ε. σε θέματα ehealth όσο και για την Ελλάδα σε μεγάλο πλήθος αναπτυξιακών και ερευνητικών έργων του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχει υπάρξει επίσης ανεξάρτητος Αξιολογητής (Peer-Reviewer) για την Ε.Ε. σε πολλά χρηματοδοτούμενα έργα ανά την Ευρώπη και αξιολογητής επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), καθώς και μέλος της λίστας των ειδικών (expert) της Ε.Ε. για περιορισμένες προσκλήσεις σε ποικίλες θεματικές ενότητες.
Ο κ. Κουμπούρος είναι επίσης υπεύθυνος για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ανάπτυξη και πολιτισμική προσαρμογή στα ελληνικά της κλίμακας αξιολόγησης και μέτρησης της αναπηρίας WHODAS 2.0 (WHO Disability Assessment Schedule 2.0).
Ο Δρ. Κουμπούρος ήταν επί σειρά ετών:
Πρόεδρος της 6ης Μόνιμης Επιτροπής Εμπειρογνομώνων, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών
Πρόεδρος της 5ης Μόνιμης Επιτροπής Εμπειρογνομώνων, του Υπουργείο Ανάπτυξης, Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών
Τακτικό μέλος στο Ανώτατο Γνωμοδοτικό Τεχνικό Συμβούλιο, του Υπουργείου Εσωτερικών
Τακτικό μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ) για διάφορα έργα και προσκλήσεις (π.χ. ICT4Growth, Διοικητική Μεταρρύθμιση, κα)
Περισσότερες πληροφορίες στο http://users.teiath.gr/ykoump/index.html
Η Δρ Σοφία Ασωνίτου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Λογιστικής Εκπαίδευσης στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο VUB-Solvay των Βρυξελλών, καθώς και Μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιομηχανική Εγκατάσταση και Ανάπτυξη από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το διδακτορικό της είναι στη Λογιστική Εκπαίδευση με έμφαση στις επαγγελματικές δεξιότητες των Λογιστών, από το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam, U.K.
Επαγγελματικά έχει απασχοληθεί σε λογιστικές και διοικητικές θέσεις εμπορικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων πριν την ακαδημαϊκή της καριέρα.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Λογιστική εκπαίδευση, τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση, τη σύνδεση αγοράς και ανώτατης εκπαίδευσης, την εκπαίδευση ενηλίκων, κ.α. Τα διδακτικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Χρηματοοικονομική και τη Διοικητική Λογιστική, την Ελεγκτική και την Ανάλυση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων καθώς και τη Διδακτική της Λογιστικής Επιστήμης. Έχει δημοσιεύσει σε σχετικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες.
Η Ελένη Μουσένα είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και Παιδαγωγικών Σπουδών – MEd ΕΑΠ, Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης-. Με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από όπου το 2004 έλαβε και το Διδακτορικό της Δίπλωμα. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη συγκρότηση της πολιτικής ταυτότητας δια της εκπαίδευσης (Citizenship Education), στα παιδαγωγικά προγράμματα προσχολικής αγωγής, σε ζητήματα πολιτικών ποιότητας σε θεσμούς παιδικής ηλικίας, και σε θέματα ανάλυσης των περιεχομένων επικοινωνίας και ελέγχου του λόγου σε εκπαιδευτικό πλαίσιο.
Στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας διδάσκει από το 2005 ως Επιστημονικός Συνεργάτης και το 2017 εκλέγεται Επίκουρη Καθηγήτρια. Έχει εργαστεί ως Εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ποιότητας στην Προσχολική Εκπαίδευση και Αγωγή, και ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στο ΥΠΠΕΘ. Συνεργάζεται με Διεθνείς Οργανώσεις και Οργανισμούς για θέματα παιδικής ηλικίας. Είναι μέλος Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων, και κριτής άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με εισηγήσεις της. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε βιβλία, επιστημονικά περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Η Μαρέττα Σιδηροπούλου, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην 1/ Κοινωνική Ανθρωπολογία με αντικείμενο τις Σπουδές Φύλου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και 2/ Παιδαγωγική με αντικείμενο την Δημιουργική Γραφή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). Το διδακτορικό της είναι στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τίτλο: «Η ανάγνωση ως πολιτισμική κατασκευή – Τρόποι διαπραγμάτευσης στη χρήση των βιβλίων» (Υποτροφία Ηράκλειτος). Υπήρξε επισκέπτρια ερευνήτρια (visiting researcher) στο Department of Social Anthropology του UCL (University College London) και μέρος των σπουδών της έλαβε χώρα στο Department of Educational & Social Science του University of Central Lancashire.
Είναι εκλεγμένη Επικ. Καθηγήτρια (υπο διορισμό) στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΠΗ) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει Θεωρία Λογοτεχνίας και Δημιουργική Γραφή στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής του ΕΑΠ και Εκπαίδευση και Σχολικές Βιβλιοθήκες στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει διδάξει στα: University of Calabria, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΤΕΙ Ιωαννίνων. Επίσης, στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ τα αντικείμενα Συμβουλευτική Ψυχολογία και Παιδαγωγική και Φιλοσοφία της Παιδείας.
Έχει συμμετάσχει σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ορισμένα από αυτά είναι τα: «Πρωτοβουλία Παροχής Εκπαίδευσης και Υποστήριξης στους Πρόσφυγες» (PRESS) του ΕΑΠ, «Ένταξη Παιδιών Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών στο Σχολείο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» του ΑΠΘ, «Ένταξη Παιδιών με Πολιτισμικές και Γλωσσικές Ιδιαιτερότητες στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του ΕΚΠΑ. «Μη τυπικές μορφές αξιολόγησης στον ακαδημαϊκό και εργασιακό χώρο» του ΤΕΙ Αθήνας (μέλος ερευνητικής ομάδας), κ.α.
Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετοχές σε βιβλία και συλλογικούς τόμους.
Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για τη δημιουργία εργαλείων ανάγνωσης και διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση, με τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο και το Μουσείο Σχολικής Ζωής για το σχεδιασμό και την εμψύχωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Γεννήθηκα το 1971 στην Αθήνα. Τελείωσα το λύκειο το 1989 όπου και έγινα δεκτός στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1994 έγινα δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα Μαθηματικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ η απονομή του διδακτορικού διπλώματος έγινε τον Ιούνιο του 1999. Το θέμα της διδακτορικής μου εργασίας ήταν οι διαφορικές εξισώσεις. Τον Σεπτέμβριο του 1999 παρουσιάστηκα στον Ελληνικό Στρατό από όπου και απολύθηκα την άνοιξη του 2001. Από τον Σεπτέμβριο του 2001 και έπειτα εργάζομαι στο Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αρχικά ως συμβασιούχος Π. Δ. 407/80 και έπειτα ως μέλος ΔΕΠ ενώ αυτό τον καιρό βρίσκομαι στην θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο ‘’Διαφορικές Εξισώσεις’’. Έχω επιβλέψει μεγάλο αριθμό πτυχιακών και μεταπτυχιακών διατριβών σε διάφορα θέματα των μαθηματικών μεταξύ αυτών σε θέματα που αφορούν Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. Επίσης ήμουν επιβλέπων σε διδακτορική διατριβή με θέμα την αριθμητική επίλυση στοχαστικών διαφορικών εξισώσεων (δείτε http://hellanicus.lib.aegean.gr/handle/11610/16938). Τέλος έχω συγγράψει μερικά βιβλία όπως το ‘’Εφαρμοσμένα Μαθηματικά’’ καθώς και το ‘’Εισαγωγή στα Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά’’
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην προσωπική ιστοσελίδα μου και στο βιογραφικό μου.
Η κα Κουνενού κατά τα έτη 1989 έως 1993 φοίτησε με επιτυχία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης με Άριστη επίδοση. Σε συνέχεια των σπουδών της, μέχρι το 1995 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Ψυχολογία στο City University, Λονδίνο με τίτλο διατριβής «Can the concepts of perceived ability and perceived contingency be predictive of breast self-examination practice». Το 1998 έλαβε υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. ως Διδακτορική Υπότροφος Εσωτερικού και το 1999 μέχρι το 2004 εκπόνησε τη Διδακτορική της διατριβή στη Ψυχολογία, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο με τίτλο της διατριβής «Η επίδραση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου Ι στη λειτουργία της οικογένειας».
Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακά με θέμα την Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Νοσηλευτικής), στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Τεχνολογικά Τμήματα Εκπαιδευτικών) και στην Ανώτατη Σχολή Ικάρων. Επιπλέον, έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας απευθυνόμενο σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές στο ΕΚΠΑ (2014 – 2015), στο Roehampton University London (2008 – 2014).
Η επαγγελματική της εμπειρία αρχίζει το 1997 σαν υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πειραιά μέχρι το 2006 ενώ παράλληλα είναι επιστημονικός και ερευνητικός συνεργάτης του Διαβητολογικού Κέντρου του Π.Γ.Ν. «Τζάνειο», Πειραιάς.
Σε ερευνητικό επίπεδο, έχει εννέα (9) εργασίες σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά με Κριτές, έξι (6) σε Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά με Κριτές, εννέα (9) Κεφάλαια σε Βιβλία με Κριτές, δεκατρείς (13) Δημοσιεύσεις σε Πρακτικά Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων με Κριτές και έξι (6) Δημοσιεύσεις σε Πρακτικά Πανελλήνιων Επιστημονικών Συνεδρίων με Κριτές. Συμμετέχει στη συγγραφή έξι (6) βιβλίων και είναι Κριτής σε τέσσερα (4) Επιστημονικά Περιοδικά. Τέλος συμμετέχει σε τέσσερεις (4) επιστημονικές επιτροπές.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο κ. Πέτρος Παπαγιώρης έλαβε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1985 ενώ το 1993 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής. Ο διδακτορικός τίτλος, του απονεμήθηκε το 2007 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκινά το 1985, ως ειδικευόμενος γιατρός στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, μέχρι το 1988 όπου και καθίσταται ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Στυλίδος. Από το 1993 μέχρι και το 2013 έχει έμμισθη θέση Ειδικευόμενου Γενικού Χειρούργου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ενώ παράλληλα από το 1998 έως και το 2017 είναι έκτακτος εκπαιδευτικός συνεργάτης (επιστημονικός και εργαστηριακός) στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας.
Το Επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει 12 διεθνείς και 11 ελληνικές δημοσιεύεις με 70 διεθνείς αναγνωρίσεις. Επιπλέον, 4 διεθνείς ανακοινώσεις, 40 ελληνικές και μια συγγραφή κεφαλαίου σε βιβλίο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με τιμητική διάκριση. Αριστοβάθμιος διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στη Φυσιολογία. Καρδιολόγος και Ιατρός Υγιεινολόγος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Σύμβουλος Αγωγής Υγείας με Τιμητικές διακρίσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας.
Υπηρέτησε ως αξιωματικός «Σημαιοφόρος Ιατρός» του Πολεμικού Ναυτικού και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικών Πλοίων καθώς και στα Ναυτικά Νοσοκομεία Αθηνών και Σαλαμίνος. Νοσοκομειακή προϋπηρεσία στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Νοσοκ. «Αλεξάνδρα». Έχει ερευνητικό έργο στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, στο κέντρο Κλινικής Έρευνας του ΙΙΒΕΑΑ της Ακαδημίας Αθηνών καθώς και στο ΤΕΙ Αθήνας ως επιστημονικά υπεύθυνος των εργαστηρίων Φυσιολογίας, Διατροφής, Μεθοδολογίας Έρευνας, Σχολικής Υγιεινής, Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.
Έχει λάβει μέρος σε Ελληνικά & Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και έχει διδάξει σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής. Έχει πλούσιο δημοσιευμένο και βραβευμένο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, συμμετοχή στη συγγραφή και επιμέλεια πανεπιστημιακών ιατρικών βιβλίων. Έχει τιμηθεί για την ενεργό συμμετοχή του και προσφορά στην υποστήριξη του έργου ανθρωπιστικών, πολιτιστικών και επιστημονικών οργανώσεων.
Συνεργάτης του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Υποτροφιών Εξωτερικού και Εποπτείας Σπουδών. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πανελλήνιων Εισαγωγικών Εξετάσεων του ΥΠΕΠΘ και αξιολογητής ΑΣΕΠ.
Πιστοποιημένη μετεκπαιδευτική δραστηριότητα, επιστημονικές διακρίσεις και βραβεία
Πρόεδρος & μέλος Επιστημονικών Εταιρειών, σύμβουλος & μέλος Συντακτικής Επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών.
Κοινωνικό έργο & Προσφορά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο κος Θεοδόσης Καλαματιανός έλαβε πτυχίο από το Royal Holloway, University of London, U.K (1994). Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το University College London, U.K (1995) με θέμα «Distribution of expression of a novel peripheral neuron specific villin-like protein (VLP)» και Διδακτορικό Δίπλωμα από το King’s College London, U.K (2004) με θέμα «Peptide and peptide receptor gene expression in the diencephalon of rats and mice: neuroanatomical insights into circadian processes». Μιλάει δύο επιπλέον γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά (Intermediate level- Mittelstufe).
Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα μαθημάτων με τίτλους «Being a new postgraduate research supervisor», «Management Foundation Course» και «Leadership & Management Development Programme» στο King’s College London το έτος 2008.
Από το 2000 έως το 2008 έχει διατελέσει ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Βιοφυσικής στο King’s College London και εργαστηριακός συνεργάτης στη Νευροανατομία του Τμήματος Ανατομίας. Έχει συμμετάσχει επίσης και σε ερευνητικά προγράμματα κατά τα έτη 2005 έως 2009 με τίτλο «The social brain: establishing neurobiological strategies to exploit the unique spectrum of social relationships displayed by mole-rats» και «The role of leptin in hypothalamic programming of offspring appetite and raised blood pressure by maternal obesity». Επιπλέον, το 2010 έως το 2014 ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «H επιδημιολογία των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, επιληψίας, όγκων εγκεφάλου και κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων στη νήσο Λέσβο». Το 2011 έως το 2012 με τίτλο «PlGF and sflt-1 in chronic subdural hematoma: a clinical study» και το 2014 έως 2015 με τίτλο «Clinical value of a novel immunohistochemical marker in GBM».
Το συγγραφικό έργο του σε διεθνή περιοδικά εκτείνετε σε 36 δημοσιεύσεις με h-index 13 και παρουσία σε 37 διεθνή συνέδρια.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
H ενεργός δέσμευση του κ. Μιχαλόπουλου με την έρευνα στον τομέα της εφαρμοσμένης Ιατρικής μηχανικής (Medical Engineering), αρχίζει κατά τη διάρκεια του βασικού του πτυχίου (BSc with Hons in Biomedical Sciences), το 1999.
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών (MSc in Medical Engineering) στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ το 2002, εξέτασε τις διαφορετικές νανο-τοπογραφικές επιδράσεις στους ινοβλάστες και του δόθηκε η ευκαιρία να προχωρήσει προς ένα διδακτορικό. Το διδακτορικό του ήταν διεπιστημονικής φύσης αφού συμπεριλάμβανε ειδικότητες επιστημόνων όπως χειρουργούς, βιολόγους και μηχανολόγους, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο Δρ. Μιχαλόπουλος συνεργαζόταν και με την εθνική υπηρεσία ιστών και αίματος (National Blood Service and Tissue Services) του γενικού θεραπευτηρίου του Λιντς.
Η διδακτορική του έρευνα εστιάστηκε στην διερεύνηση επιδράσεων του μηχανικού ερεθίσματος στη διαφοροποίηση των ανθρώπινων κυττάρων προερχόμενων από μυελόν των οστών ενηλίκων. Κατόρθωσε να κλωνοποιήσει τα ενήλικα κύτταρα του μυελου και να καταδείξει τη πολυδυναμικοτητά τους. Ως εκ τούτου, εξασφάλισε ότι η εργασία που εκτέλεσε είναι πρωτότυπη, έγκυρη και ιδιαίτερα σημαντική στον τομέα. Σαν μέλος του ιδρύματος ιατρικής και βιολογικής εφαρμοσμένης μηχανικής (institute of medical and biological engineering, iMBE) η συμβολή του στο iMBE ήταν καθοριστική καθώς δημιούργησε νέα πρωτόκολα, συμπεριέλαβε νέα πειραματικά σχέδια και μετρήσεις.
Μετά το πέρας των διδακτορικών μελετών του, προσφέρθηκε στον κ. Μιχαλόπουλο η ευκαιρία μεταδιδακτορικής εργασίας στην Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνων της Ακαδημίας Αθηνών. Σε μεταδιδακτορικό επίπεδο ερεύνησε την απομόνωση των ανθρώπινων αιματοποιητικών κυττάρων από ομφαλοπλακουντιακό αίμα καθώς επίσης και την απομόνωση, τη διαφοροποίηση και κρυοσυντήρηση των ανθρώπινων μεσεγχυματικών στελεχιαίων κυττάρων από την Βαρτόνειο Γέλη του Ομφάλιου Λώρου. Αυτή η εργασία οδήγησε επιτυχώς, στην ανάπτυξη της τράπεζας των Μεσεγχυματικών κυττάρων στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με νευρολογικές κλινικές των Αθηνών καθώς και με Ορθοπεδικές κλινικές είναι επικεφαλής των κλινικών μελετών που διεξάγονται σε ασθενείς που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση, Νόσο του Κινητικού Νευρώνα και Οστεοαρθρίτιδα όπου μετά από αφαίρεση μυελού των οστών ή ιστοτεμαχίου λίπους από τους ασθενείς, απομονωνόνται τα μεσεγχυματικά κύτταρα, πολλαπλασιάζονται και εν συνεχεία χορηγούνται στους ασθενείς με σκοπό την σταθεροποίηση της νόσου.
Αυτήν την περίοδο χρησιμοποιώντας την κατάρτιση και την εμπειρία του στη Ιατρική Μηχανική έχει επικεντρωθεί στην εφαρμοσμένη μηχανική ιστού και στην αναγεννητική ιατρική μέσω αποκυτταροποίησης ιστών. Στην έρευνα που έχει αναλάβει συμπεριλαμβάνεται και η επίβλεψη σπουδαστών MD και MSc όπου μελετάται η έκπτυξη των αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (CD-34) από ομφαλοπλακουντιακό αίμα, η δυνατότητα αγγειογένεσης των ανθρώπινων κυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος σε τρισδιάστατο περιβάλλον, και ο αναγεννητικός και ανοσιακός ρόλος των κυττάρων του λίπους σε αυτοάνοσα νοσήματα. Παράλληλα, από το 2015 είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών. Τα τελευταία τρία (3) έτη είναι επιστημονικός υπεύθυνος στην Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών ερευνων της Ακαδημίας Αθηνών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο Δρ Λυράκος Γεώργιος απέκτησε Πτυχίο Νοσηλευτικής (1994), Ψυχολογίας (2006), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Ιωαννίνων «Διαχείρισης πόνου» (2009) και Δημόσιας Υγείας από την ΕΣΔΥ (2016) και Διδακτορικό Δίπλωμα (2013) στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (2008-10) και έχει μετεκπαιδευτεί στην ΠΟΥ στη Δανία (2006), στο University of Dundee (2010) και στη Γενεύη – HUG Hospital (2014).
Σήμερα είναι Ψυχολόγος Υγείας στο ΓΝΝ Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Health Psychology του Cardiff MET στο City Unity, επόπτης Διδακτορικών Διατριβών στο Cardiff MET στην Ουαλία, Ενταγμένο μέλος του μητρώου εκπαιδευτών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθήνας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης Τραύματα & Έλκη, Θεραπεία – φροντίδα, Επιστημονικός Συνεργάτης της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και μεταδιδακτορικός ερευνητής, τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του οποίου εστιάζονται κυρίως στη μελέτη των μηχανισμών διαχείρισης στρες και γνωστικής έκπτωσης σε χρόνιους πάσχοντες. Έχει συμμετάσχει ως μέλος σε 4 ερευνητικά πρωτόκολλα της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας και 3 του ΓΝΝ Αγ. Παντελεήμων και σε 1 χρηματοδοτούμενη προοπτική πολυκεντρική μελέτη (CONVINIENCE). Έχει διατελέσεις Λέκτορας (ΠΔ 407) στο κατ’ επιλογήν μάθημα της Ιατρικής Σχολής «Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική» από το 2009-2013, υπεύθυνος καθηγητής στο μάθημα ψυχολογία υγείας στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας (2013-14), Υπεύθυνος μαθήματος στο ΜΠΣ «Διοίκησης Μονάδων υγείας» της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο μάθημα Ψυχική Υγεία Επιστημόνων Υγείας (2012-14).
Ο Δρ. Λυράκος έχει πάρει 11 βραβεία για ερευνητικές εργασίες σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, έχει συγγράψει ένα βιβλίο στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει με επτά κεφάλαια σε βιβλία άλλων συγγραφέων, έχει δημοσιεύσει εξήντα έξι (66) εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και δείκτη απήχησης και δώδεκα (12) σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει παρουσιάσει εβδομήντα πέντε (75) εργασίες σε Διεθνή και ογδόντα (80) σε Εθνικά Συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε 13 ομιλίες ως προσκεκλημένος ομιλητής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Η Δρ. Ουρανία Κωνσταντή ΕΔΙΠ στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ έχει πτυχίο B.Sc., Msc. από το Τμήμα Γεωπονικής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία, του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και έλαβε τριετή υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Συμμετέχει στην διδασκαλία της Βιολογίας Κυττάρου, της Αναπτυξιακής Βιολογίας καθώς και της Βιοπληροφορικής για περισσότερα από 10 χρόνια στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Βιολογίας. Επιπλέον, διδάσκει από το 2010 την Συστημική Βιβλιογραφική ανάλυση, την Εξόρυξη Βιολογικών Δεδομένων και τις Νέες μεθόδους ανάπτυξης φαρμάκων σε φοιτητές του Μ.Δ.Ε. ‘Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική’ στο Τμήμα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής του ΕΚΠΑ. Έχει αναλάβει από το 2004 την οργάνωση και διεξαγωγή όλων των εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων ‘Βιολογία-Θεωρεία και πείραμα’ Ι και ΙΙ στα πλαίσια του Μ.Δ.Ε. ‘Διδακτική της Βιολογίας’ του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η επαναστόχευση φαρμάκων, η ανάπτυξη φαρμάκων in silico, η χρήση εργαλείων βιβλιογραφικής ανάλυσης καθώς και η εξόρυξη Βιολογικών Δεδομένων, οι οντολογίες, συστημική βιολογία, η κυτταρική γήρανση, η χοριογένεση και η ωογένεση. Επιπρόσθετα έχει την πείρα στη διεξαγωγή έργων επαναστόχευσης φαρμάκων σε συνεργασία με οργανισμούς κλινικών ερευνών (CROs) συμμετέχουσα ως ερευνήτρια και συνδιοργανώνοντας τα πειράματα. Επιπλέον, έχει την εμπειρία στην προετοιμασία, τη λειτουργία και την επιτυχή διαχείριση ευρωπαϊκών έργων καθώς και του National Institute of Health των Η.Π.Α.
Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται 9 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 2 Κεφάλαια σε βιβλία, 3 άρθρα σε Conference proceedings με κριτές καθώς και 15 δημοσιεύσεις (διαλέξεις και poster) σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Η κα Μαρία Νταλιάνη έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης (2003) και διδακτορικό δίπλωμα από το Γενικό Τμήμα (Εργαστήριο Πληροφορικής) (2010) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).
Έχει διδακτική προϋπηρεσία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (προπτυχιακό και ΜΠΣ, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης και Γενικό Τμήμα- Εργαστήριο Πληροφορικής), στο ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης), στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων), στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., Τμήμα Λογιστικής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Τμήμα Νοσηλευτικής).
Έχει συμμετάσχει στη διαχείριση, συγγραφή, υποβολή και εκτέλεση ερευνητικών και αναπτυξιακών προτάσεων σε πλαίσια προσκλήσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχει συγγράψει επιστημονικές εργασίες, εκ των οποίων δεκαέξι (16) έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, οκτώ (8) σε βιβλία/ ειδικούς τόμους/ συλλογές άρθρων, και είκοσι τρεις (23) σε συνέδρια με κριτές (διεθνή και εθνικά). Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων.
Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων την e-επιχειρηματικότητα, το e-εμπόριο, την e-διακυβέρνηση, την e-μάθηση, τις κινητές εφαρμογές, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο κ. Χρήστος Νικολογιάννης είναι πληροφορικός του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας από το πανεπιστήμιο Αιγαίου και κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων «Διαδραστικά Πολυμέσα, Msc» από το πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου (2003) καθώς και «Πληροφοριακά Συστήματα» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2016).
Είναι επαγγελματίας προγραμματιστής πληροφοριακών συστημάτων Η/Υ με ειδίκευση στις εφαρμογές Ιστού. Παράλληλα, ειδικεύεται στην εκπαίδευση ενηλίκων, στην ανώτερη εκπαίδευση ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης τμημάτων πληροφορικής καθώς και στην εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή (για άτομα με αναπηρία σε όραση και ακοή).
‘Έχει συμμετάσχει σε έργα ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση όπως για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2015), την ψηφιοποίηση μαθημάτων για την ανοικτή εκπαίδευση (openarchives.gr) για το Τ.Ε.Ι. Πειραιά (2014) και ανάπτυξη εφαρμογών μαθησιακού ενδιαφέροντος για το Ι.Τ.Υ.Ε. Διόφαντος (2018). Επίσης έχει συμμετάσχει σε πλήθος έργων πληροφορικής όπως για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Η.Δ.Ι.Κ.Α, 2018), καθώς και στην ανάπτυξη συστημάτων εμπορικών εφαρμογών Ιστού (διαχείριση παραγγελιών, αεροπορία, διαχείριση προσωπικού κλπ).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο κος Νικόλαος Μουμούρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως και του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εμπειρία του ως εκπαιδευτικός αρχίζει το 1993 μέχρι σήμερα. Έχει μεγάλη συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης. Είναι Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Αττικής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο κος Λεωνίδας Νίκας, είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Κατέχει οργανική θέση παιδαγωγού από το 1992 του κλάδου ΠΕ70. Από το 2007 έως και το 2016 διετέλεσε ως διευθυντής σχολικής μονάδας αρχικά στο 54ο Δ.Σ. Πειραιά και αργότερα στο 5ο Δ.Σ. Πειραιά. Επιπλέον, είναι πρόεδρος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) ενώ έχει συμμετάσχει ως τακτικό μέλος στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (ΠΥΣΠΕ). Επιπρόσθετα, έχει μεγάλη συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, λειτουργίας δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού και σε πλήθος σεμιναρίων.
Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Εκπαιδευτική Προ-Οδός». Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ένα πλήθος άρθρων σε εκπαιδευτικά περιοδικά και εφημερίδες.
Τρέχουσα Επαγγελματική κατάσταση: Δευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά από το 2016 έως και σήμερα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Αγγελική Θεοδόση: Υπ. Δρ. της Ιατρικής Σχολής του Παν. Πατρών. Η ερευνά της εστιάζεται σε Ιατρικά Συστήματα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Αποφάσεων με τεχνικές Αναγνώρισης Προτύπων και Επεξεργασίας Ιατρικής Εικόνας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Βιοπληροφορική (Ε.Κ.Π.Α.), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής (Παν. Πειραιώς). Επιμορφωμένη σε εκπαιδευτικά θέματα όπως Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Παν. Πειραιώς), “Θέση εκπαιδευτικού και μαθητή στη σύγχρονη κοινωνία” (Παν. Πειραιώς), Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Ε.Μ.Π.), Εκπαιδευτικές πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης κ.α. Η πτυχιακή της εργασία κατά την παιδαγωγική της κατάρτιση εκπονήθηκε στο Π. Τ. Δ. Ε. Παν. Κρήτης και έχει ως αντικείμενο την εκπαιδευτική Ρομποτική. Στο ειδικό αντικείμενο της εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει τρείς δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια (πλέον πρόσφατο Edurobotics 2016). Ενώ έχει συμμετάσχει ως προπονήτρια σε πέντε εθνικούς διαγωνισμούς Ρομποτικής καθώς και σε άλλες σχετικές ημερίδες. Στο ειδικό αντικείμενο της Πληροφορικής και της εκπαίδευσης έχει πλήθος ανακοινώσεων σε διεθνή και εθνικά συνέδρια ενώ έχει πιστοποιηθεί στο αντικείμενό της στις Τ.Π.Ε. Β’ Επιπέδου. Εργάζεται ως πληροφορικός στην εκπαίδευση από το 2002, και τα τελευταία 5χρόνια υπηρετεί με 5-ετή θητεία στα Ράλλεια Π. Δ. Σ. όπου είναι υπεύθυνη του Ομίλου Ρομποτικής
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο Βασίλης Πανόπουλος γεννήθηκε στο Ψάρι της Κορινθίας το 1961. Είναι Δάσκαλος και Μουσικός. Είναι διδάκτωρ Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης – Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε με υποτροφία ως αριστούχος μεταπτυχιακός φοιτητής.
Εργάστηκε ως δάσκαλος σε σχολεία του Πειραιά και για τρία χρόνια ανέλαβε καθήκοντα υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Για δύο ακαδημαϊκά έτη αποσπάστηκε στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Τομέα Θεατρολογίας. Σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντή στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ως μουσικός ασχολήθηκε με τη σύνθεση μουσικής για το θέατρο ρεπερτορίου: Αυλή των Θαυμάτων του Ι. Καμπανέλλη, Μικροαστικοί γάμοι και Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν του Μπ. Μπρεχτ, Ο γλάρος του Ά. Τσέχοφ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σέξπιρ, Ο ποπολάρος του Γρ. Ξενόπουλου, Η βεγγέρα του Δ. Καπετανάκη, Άλκηστις του Ευριπίδη (διεθνές φεστιβάλ Avignon 2011), Ορέστης του Ευριπίδη (διεθνές φεστιβάλ Avignon 2012), Πέρσες του Αισχύλου (διεθνές φεστιβάλ Avignon 2014) και Admète, ou le sacrifice d’Alceste, (διεθνές φεστιβάλ Avignon 2016).
Παράλληλα συνέθεσε μουσική για το «Θέατρο για Παιδιά»: Το όνειρο του Σκιάχτρου, Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι, Τα γουρουνάκια κουμπαράδες του Ε. Τριβιζά, Όρνιθες και Πλούτος του Αριστοφάνη, Ορφέας και Ευρυδίκη (διακειμενική σύνθεση), Περπατώ εις το δάσος της Στ. Μιχαηλίδου, Το Βρωμοχώρι της Σ. Ζαραμπούκα, Αγαπημένο μου ρομπότ της Φ. Σταθάτου, Hamlet του Σέξπιρ κ.ά .
Για τη μουσική του στο θέατρο έχει βραβευτεί τρεις φορές σε φεστιβάλ θεάτρου.
Εξέδωσε την ποιητική συλλογή ή εν παραλλήλω, 1985, εκδόσεις Όμβρος και το βιβλίο Η ποίηση στο δημοτικό σχολείο – όψις και μελοποιία, 2005, εκδόσεις ΝΑΚΑΣ. Συμμετείχε ως ειδικός συνεργάτης – συγγραφέας στο βιβλίο των Θ. Γραμματά – Π. Τζαμαργιά Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σχολείο (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), 2004, εκδόσεις Ατραπός. Συμμετείχε ως συγγραφέας στο βιβλίο «Στη χώρα του Τοτώρα», 2010, εκδόσεις Πατάκη και ως συντάκτης στο βιβλίο «Η Ελλάδα στη δεκαετία του ’80, Κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό λεξικό», 2010, εκδόσεις Το πέρασμα και ως συγγραφέας με άρθρο στο βιβλίο Η Δημοκρατική αγωγή: διδάσκοντας, εκπαιδεύοντας, καλλιεργώντας 2015, εκδόσεις Γρηγόρη.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων και περιοδικά που αφορούν στην εκπαίδευση, στην μουσική και στην πολιτική επιστήμη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην παρουσία της τέχνης στην εκπαίδευση ως μέσου αγωγής των ανηλίκων και παράλληλα τη διεύρυνση του πολιτιστικού κεκτημένου του σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ερμιόνη Σ. Δελή
ermdeli@asfa.gr, ermdeli@primedu.uoa.gr, ermdeli@teiath.gr
Η Ερμιόνη Δελή γεννήθηκε στη Φωκίδα το 1969 και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Διδάκτορας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποψήφια Μεταδιδάκτορας στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1993 έως τον Οκτώβρη του 2017 που ήταν διορισμένη στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στα Πρότυπα Πειραματικά Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αθήνα και τον Πειραιά και, με κύριο αντικείμενο την εικαστική αγωγή των παιδιών, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά καινοτόμα προγράμματα για παιδιά καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Έχει επιμεληθεί την έκδοση παιδαγωγικών βιβλίων. Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δε οργανώσει εκθέσεις με έργα από παιδικά εικαστικά εργαστήρια.
Από το 2011 συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών και δίδαξε ως πανεπιστημιακή υπότροφος το προπτυχιακό μάθημα της Εικαστικής Αγωγής. Το 2017 μετατάχθηκε και διδάσκει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Εικαστικών, με αντικείμενο Παιδαγωγικά και Διδακτική της Τέχνης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Η κα Ελένη Καινούργιου είναι Επίκουρος Καθηγήτρια με Γνωστικό Αντικείμενο «Παιδαγωγική και Εκπαίδευση βρεφονηπιοκόμων» στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Ιωαννίνων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
Βασικοί τίτλοι σπουδών
Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πτυχίο Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (νυν Προσχολικής Αγωγής)
Πτυχίο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων
Μεταπτυχιακοί τίτλοι
Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Master της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. με ειδίκευση «Σπουδές στην Εκπαίδευση»
Επαγγελματική – Διδακτική δραστηριότητα
Από το 2016 τακτική Επίκ. Καθηγήτρια με Γνωστικό Αντικείμενο «Παιδαγωγική στην Προσχολική ηλικία» στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και το 2017 έγινε μεταβολή του Γνωστικού της Αντικειμένου από «Παιδαγωγική στην Προσχολική ηλικία» σε «Παιδαγωγική και Εκπαίδευση βρεφονηπιοκόμων».
Καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής (πρώην Βρεφονηπιοκομίας) του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου(2009-2016)
Διετέλεσε Εργαστηριακός Συνεργάτης με απόσπαση από την Β/θμια Εκπ/ση στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής(πρώην Βρεφ/μίας) του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου(2003-2009)
Εργάστηκε στην Β/θμια Εκπαίδευση ως Καθηγήτρια του κλάδου ΠΕ 18.33 Βρεφονηπιοκομίας (1997-2009)
Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση(1986-1997)
Διετέλεσε Εργαστηριακός Συνεργάτης ως Επόπτρια Καθηγήτρια σπουδαστών/τριών στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Ιωαννίνων(1999-2005)
Αυτοδύναμη διδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής:
Εισαγωγή στις Επιστήμες Αγωγής, Προσχολική Παιδαγωγική, Μεθοδολογία Δραστηριοτήτων Ι & ΙΙ, Διαπολιτισμική Αγωγή, Παιδαγωγικό Υλικό, Προσχολική Αγωγή & Η/Υ, Σύγχρονες Τάσεις Προσχολικής Αγωγής.
Διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής: Μεθοδολογία Δραστηριοτήτων Ι &ΙΙ, Διαπολιτισμική Αγωγή, Σύγχρονες Τάσεις Προσχολικής Αγωγής.
Έχει επιμεληθεί πολλούς συλλογικούς τόμους με θεματικές στην έρευνα αγωγής και εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής ηλικίας και στα προγράμματα εκπαίδευσης παιδαγωγών προσχολικής αγωγής .
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Προσχολική Παιδαγωγική και Μεθοδολογικές-Διδακτικές προσεγγίσεις, στη Συνεργασία και Επικοινωνία γονέων-παιδαγωγών, Διαπολιτισμικότητα, Ποιοτικά Προγράμματα προσχολικής αγωγής και Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτική Πολιτική.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά- ευρωπαϊκά προγράμματα ως επιστημονικά υπεύθυνη και ως ερευνήτρια. Έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
ΣΠΟΥΔΕΣ: Πτυχίο Μαίας του Τμήματος Μαιευτικής της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Υγείας και Πρόνοιας (Α.Σ.Σ.Υ.Κ.Π.) ΚΑΤΕΕ Αθηνών Ιούλιος 1980. Μεταπτυχιακό στην «Εφηρμοσμένη Δημόσια Υγεία», της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας το 2008.Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. Θέμα διατριβής: «Ενδοοικογενειακή Βία και Εγκυμοσύνη Κοινωνιολογικές και Αναπαραγωγικές Επιπτώσεις» το 2012.
Το 1980 – 1981 δούλεψα ιδιωτικά σαν ελεύθερος επαγγελματίας. 1983 – 1985 κλινική Υγείας Μέλαθρον. Από το 1983 μέχρι σήμερα Καθηγήτρια Εφαρμογών ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ (Εκπαιδευτική προϋπηρεσία) και παράλληλα 8 χρ. Επαγγελματική προϋπηρεσία. Επιστημονική δραστηριότητα (δειγματοληπτικά). Εποπτεία σε 150 πτυχιακές εργασίες. Σύμβουλος Ύλης και μέλος του editorial board περιοδικών στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Προεδρείο Εισήγηση σε πολλά Συνέδρια, Σεμινάρια κλπ. Συμμετοχή σε πολλά Ερευνητικά και λοιπά Προγράμματα.2015 Αντιπρόεδρος της επιτροπής ερευνών στην ΑΣΠΑΙΤΕ Ερευνητικό έργο (δειγματοληπτικά) 14 αναλυτικές δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά, 11 ανακοινώσεις/ ομιλίες σε διεθνή συνέδρια με συστήματα κριτών και 8 αναλυτικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών (ως πρώτος συγγραφέας σε πολλές από αυτές). >70 βιβλιογραφικές αναφορές. >70 ανακοινώσεις σε Παγκόσμια, Διεθνή, Συνέδρια και Ελληνικά Συνέδρια (ως κύρια ερευνήτρια σε πολλές από αυτές). Σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις έχουν αναδημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο. 1 εκτενής μονογραφία και 1 σε συνεργασία. Συγγραφέας σε >10 βιβλία σε διάφορες εκδόσεις (ως πρώτος συγγραφέας ή σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς). Στις πιο πάνω εργασίες περιλαμβάνονται θέματα μαιευτικής, γυναικολογικής και περιγεννητικής νοσηλευτικής φροντίδας, περιγεννητικής ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίαςπρογεννητικού ελέγχου, γονιμότητας, παθολογίας μαστού πρόληψης κ.λπ.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Ιδρυτικό μέλος από το 2006 και μετά Αντιπρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ‘Φαιναρέτη’, Υπεύθυνη του Γραφείου Προγραμματισμού Έργων-Δράσεων (Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας) της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη». Από το 1994 μέλος σε πολλές επιτροπές στο ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2015 Αντιπρόεδρος ΕΛΚΕ και μέλος της ΔΕ επιτροπής και Αντιπρόεδρος από 2016 της ΑΣΠΑΙΤΕ .
Ο κ. Καπάδοχος έλαβε βασικό πτυχίο από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας (1996). Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (2009) και Διδακτορική Διατριβή (2017) από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ). Από το 2010 υπηρετεί στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), σε θέση Καθηγητή Εφαρμογών με ειδικότητα «Χειρουργική Νοσηλευτική».
Διδάσκει στα εργαστήρια Παθολογικής και Χειρουργικής Νοσηλευτικής, όπως και στο εργαστήριο Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσας Νοσηλευτικής, του Τμήματος Νοσηλευτικής (ΠΑΔΑ). Η κλινική του εμπειρία (1998-2010) προέρχεται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σε μονάδες εντατικής θεραπείας και στο τμήμα επειγόντων, όπως και στο Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας όπου κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Προϊστάμενου. Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εργαστηριακή και Κλινική Νοσηλευτική Καρδιολογία» (ΕΚΠΑ-ΤΕΙ Αθήνας), ενώ διδάσκει σε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα: «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» (ΕΚΠΑ), «Νευρολογικά Νοσήματα, Σύγχρονη Πρακτική Βασισμένη σε Ενδείξεις» (ΠΑΔΑ), «Τραύματα και Έλκη – Θεραπεία και Φροντίδα» (ΠΑΔΑ). Στα εργαστηριακά μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων όπου διδάσκει, περιλαμβάνονται και οι ενότητες «Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας», για την αναζήτηση και χρήση επιστημονικής βιβλιογραφίας καθώς και χρήση προγραμμάτων διαχείρισης, όπως και «Εφαρμοσμένη Στατιστική για Νοσηλευτές και Επαγγελματίες Υγείας», για την βασική χρήση του πακέτου SPSS. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού του Προγράμματος Δια βίου Εκπαίδευσης «Στατιστική ανάλυση μέσω SPSS και Μεθοδολογία Ερευνητικής Εργασίας στις Επιστήμες Υγείας», του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας.
Είναι πιστοποιημένος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, ως ανανήπτης και εκπαιδευτής στη Βασική, Επείγουσα και Εξειδικευμένη Αναζωογόνηση. Είναι πιστοποιημένος ανανήπτης στη Παιδιατρική Αναζωογόνηση και στην Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση Τραύματος.
Είναι κριτής τριών επιστημονικών περιοδικών και συμμετείχε αρχικά ως μέλος και πλέον ως Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης στο επιστημονικό περιοδικό επαγγελμάτων υγείας «Το Βήμα του Ασκληπιού».
Το πλήρες βιογραφικό βρίσκεται πατώντας εδώ.
Η Βασιλική Σπηλιωτοπούλου-Παπαντωνίου είναι Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Έρευνας στη Διδακτική των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει τελειώσει το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών (1979), έχει εκπονήσει M.Sc. στο Πανεπιστήμιο του Liverpool (1987) και διδακτορική διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (1997) στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών.
Είναι Καθηγήτρια στην ΑΣΠΑΙΤΕ από το 1997 και έχει διδάξει Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας, Διδακτική των STEM και Εκπαιδευτική Τεχνολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΠΤΔΕ του Παν. Πατρών, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο ΕΑΠ.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ερευνητικών εργαλείων για τη σκέψη μαθητών στις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά και την Τεχνολογία, για τη μελέτη διδακτικών υλικών, και την εκπαίδευση εκπαιδευτικών. Τα αποτελέσματα των ερευνών της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων.
Έχει επιβλέψει μεταδιδακτορική έρευνα και έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά, καθώς και σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Το δημοσιευμένο έργο της έχει τύχει ευρείας αναγνώρισης με περισσότερες από 220 ετεροαναφορές.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Η κ. Ολυμπία Κωνσταντακοπούλου είναι οικονομολόγος (Πτυχίο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, School of Business και Πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης, School of Economic Sciences, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΚΠΑ) και υποψήφια διδάκτωρ στους τομείς της οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών υγείας και των οικονομικών της υγείας (ΕΚΠΑ). Έχει συμμετάσχει από το 2013 ως Ερευνήτρια/Επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΠΑ) σε χρηματοδοτούμενα έργα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στους τομείς της διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των οικονομικών της υγείας, της πολιτικής υγείας, της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης. Έχει εκτεταμένη διδακτική και ερευνητική εμπειρία στους τομείς της Μεθοδολογίας της Έρευνας και της Στατιστικής/Βιοστατιστικής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ο Πέτρος Καρκαλούσος σπούδασε Τεχνολογία Ιατρικών Εργαστηρίων στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Αθήνας. Μετά το πέρας των σπουδών του πέρασε με κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτητής ακόμα εργαζόταν ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων σε μικροβιολογικά εργαστήρια του πρώην Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ). Μετά την αποφοίτηση του από το τμήμα Βιολογίας εργάστηκε για έντεκα χρόνια στο ανοσολογικό εργαστήριο του Τρίτου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ. Ως βιολόγος οργάνωσε ένα πρότυπο εργαστήριο ανάλυσης σπέρματος στο ίδιο νοσοκομείο το οποίο διεύθυνε μέχρι το 2011 όπου το Τρίτο Νοσοκομείο ΙΚΑ διαλύθηκε μετά την συγχώνευση του με την Πολυκλινική Αθηνών.
Παράλληλα με την ενασχόληση του με τις βιοιατρικές επιστήμες ασχολούνταν ιδιωτικά με την ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής μόνος του ή συνεργαζόμενος με εταιρείες. Σπούδασε στατιστική σε σχετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 πήρε το διδακτορικό του τίτλο από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με θέμα την ανάπτυξη πρωτότυπης εφαρμογής ελέγχου ποιότητας βιοχημικών αναλύσεων.
Το 2009 εκλέχτηκε καθηγητής εφαρμογών στο τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας και διορίστηκε το 2012. Το 2016 μονιμοποιήθηκε και το 2017 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο την κλινική χημεία και τις μεθόδους ελέγχου ποιότητας.
Διδάσκει κλινική χημεία, ανοσολογία, ανάλυση βιολογικών υγρών και ανθρώπινη αναπαραγωγή στο ΤΕΙ Αθήνας αλλά και θέματα ποιότητας και αξιοπιστίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Στο ΕΑΠ διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας» ως Σύμβουλος Καθηγητής (ΣΕΠ) πλήρους ή μερικής απασχόλησης από το 2013. Διδάσκει επιπλέον στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοϊατρικές μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωση». Έχει διδάξει πολλά χρόνια σε ΙΕΚ θέματα που καλύπτουν βιοιατρικές επιστήμες και στατιστικής.
Ως ειδικός σε θέματα ποιότητας έχει εργαστεί επιπλέον σε διαγνωστικά κέντρα ως υπεύθυνος ποιότητας αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) ως επιθεωρητής ιατρικών εργαστηρίων.
Έχει γράψει βιβλία πάνω σε θέματα ειδικότητας του και έχει 29 δημοσιεύσεις και άνω των 60 παρουσιάσεων σε συνέδρια.
Ασχολείται πολύ με την διδασκαλία και την τεχνολογία της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης. Έχει πιστοποίηση χρήσης του moodle και έχει αναπτύξει πολλά μαθήματα με τεχνολογία moodle για σεμινάρια, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα.
Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα βρίσκεται πατώντας εδώ.
Δάσκαλος, μαθηματικός, κάτοχος μεταπτυχιακού με θέμα: «Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες» και διδακτορικού με θέμα «Η συνεργατική διερεύνηση στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών. Μια προσέγγιση προσανατολισμένη στο λόγο». Μέλος συγγραφικών ομάδων διδακτών εγχειριδίων και λογισμικών με εμπειρία στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και στην ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων. Εκπαιδευτικά & ερευνητικά ενδιαφέροντα: συνεργατική διερεύνηση στα μαθήματα των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών, ανάλυση λόγου, επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσω ενεργητικών και αναστοχαστικών προσεγγίσεων, όπως η έρευνα δράσης, χρήση και αξιοποίηση της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η Βιλελμίνη (Βίλμα) Καραγιάννη είναι Βιοστατιστικός. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική και Οικονομετρία με έμφαση στη Βιοστατιστική στην Τουλούζη (Πανεπιστήμιο Τοulouse I Capitole), και στην Βιομετρία/Βιοστατιστική στο Πανεπιστήμιο Claude Bernard της Λυών (Lyon I, Ιατρική Σχολή Λυών ). Διδακτορικό απέκτησε από το Πανεπιστήμιο Claude Bernard της Λυών (Lyon I, Ιατρική Σχολή Λυών ) με ειδίκευση στα μοντέλα λήψης αποφάσεων στη Δημόσια Υγεία. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (Ιnstitute of Statistical Education, Arlington) στη μετα-ανάλυση και στις σύγχρονες μεθόδους εξόρυξης δεδομένων.
Εργάστηκε ως Ερευνήτρια- Προιστάμενος Τμήματος στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας , στο Παρατηρητήριο Απασχόλησης του ΟΑΕΔ (ΠΑΕΠ) . Επίσης, σαν επιστημονικός συνεργάτης για μια τριετία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Τμήμα Πληροφορικής ). Εχει συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και σεμινάρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Διετέλεσε Επιστημονικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) . Διετέλεσε εξάλλου μέλος πολλών Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας για το φάρμακο καθώς και εισηγήτρια στην Επιτροπή για τον Kατάλογο Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων . Συμμετείχε σε διεθνείς επιστημονικές επιτροπές σαν expert σε θέματα Συνθηκών Εργασίας (ΑCTEUR group), μεθοδολογίας κλινικών μελετών PRECIS tool group), ενώ είναι σύμβουλος μεγάλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών σε αντίστοιχα θέματα (κλινικές-φαρμακο-οικονομικές μελέτες).
Εχει εκδόσει τρεις μονογραφίες ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Εχει ενεργό συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που επικεντρώνονται στην επιδημιολογία, στη δημόσια υγιεινή και στις αξιολογήσεις (κόστους-αποτελεσματικότητας, κόστους-χρησιμότητας, κόστους οφέλους) κυρίως χρόνιων νοσημάτων.
Ο κ. Μανώλης Χάλαρης είναι Εργαστηριακός Συνεργάτης και Ακαδημαϊκός Υπότροφος στα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής και Ιατρικών Εργαστηρίων του Πανεπιστήμιου Δυτ. Αττικής και διδάσκει στα αντικείμενα “Στατιστική”, “Ποσοτικές Μέθοδοι”, “Ποιότητα & Αξιοπιστία Λογισμικού”, “Επιχειρησιακή Έρευνα” και “Πληροφορική”. Επιπλέον εργάζεται στην Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), οπού παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες με κύρια αντικείμενα τη συλλογή, καταχώρηση και επεξεργασία δεδομένων της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την επεξεργασία δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος Ποιότητας της ΑΔΙΠ και την παραγωγή αναφορών και την επεξεργασία υλικού πιστοποιήσεων.
Ο κ. Μανώλης Χάλαρης είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, με αντικείμενο διατριβής: “An open systemic model for quality assurance and strategic decision support of academic organizations using educational data-mining”. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο «Educational Data Mining», στα συστήματα λήψης στρατηγικών αποφάσεων σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, στην μοντελοποίηση διαδικασιών και στη Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Ονομάζομαι Φώτη Παρασκευή και είμαι προϊσταμένη στο 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας και διορισμένη ως νηπιαγωγός από το 2000. Έχω σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και έχω ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό μου το 2006 με διπλωματική εργασία πάνω στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την διαχείριση της ετερότητας με την κα Φραγκουδάκη Άννα. Ολοκλήρωσα το δεύτερο πτυχίο μου, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Ψυχολογία το 2011. Στο ίδιο τμήμα με επόπτρια την πρόεδρο του τμήματος κα Φουντοπούλου Μαρία – Ζωή, εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή με βαθμό Άριστα και με θέμα : «Η συμβολή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και τέχνης στην προσχολική εκπαίδευση μέσα από μελοποιημένους μύθους του Αισώπου και την προστιθέμενη αξία των Τ.Π.Ε.». Έχω εκδώσει ένα βιβλίο, με τίτλο «Ετερότητα, Προκατάληψη και Στερεότυπα στη Σχολική Τάξη. Μέθοδοι διαχείρισης από τον Εκπαιδευτικό» (εκδ. Γρηγόρη, 2016) και έχω συμμετάσχει σε συλλογικό τόμο με θέμα Διδακτικά σενάρια μέσα από τις Τ.Π.Ε. (εκδ. Γρηγόρη, 2017) ενώ έχω κάνει δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών και πανελλήνιων συνεδρίων καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά. Έχω έντονο ενδιαφέρον στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας και στη συμβολή τους στο διδακτικό έργο ενώ είμαι επιμορφώτρια eTwinning και moodle υποστηρίζοντας έμπρακτα τα ανοικτά λογισμικά.
Η Μαρία Μουντρίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Εκπαιδευτική Τεχνολογία – Πολυμέσα» στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), από το 2007. Έχει σπουδάσει Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1996. Έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα το 2002, από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Έχει διδάξει στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και σε ΑΣΕΙ (Σχολή Ικάρων και Σχολή Ευελπίδων), τόσο σε Προπτυχιακά όσο και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα Ευφυή Διδακτικά Συστήματα, τα Προσαρμοστικά Συστήματα Υπερμέσων, τα Εργαλεία Συγγραφής Ευφυών Διδακτικών Συστημάτων και Προσαρμοστικών Συστημάτων Υπερμέσων, τα διαδικτυακά/βασισμένα στον Ιστό εκπαιδευτικά συστήματα και εφαρμογές, την Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή, την Μοντελοποίηση Χρηστών, και τα Εικονικά Περιβάλλοντα Μάθησης. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σημαντικό αριθμό έργων Έρευνας & Ανάπτυξης στην ερευνητική της περιοχή. Έχει δημοσιεύσει σε διάφορα υψηλού κύρους περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και αυτή τη στιγμή το δημοσιευμένο έργο της συγκεντρώνει περισσότερες από 450 ετεροαναφορές.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή του ΔΠΜΣ με Τίτλο «Παιδαγωγικά μέσω Καινοτόμων Προσεγγίσεων Τεχνολογίες και Εκπαίδευση» στηv υπ΄ αριθμ. 1/17-5-2017 Συνεδρίαση της λαμβάνοντας υπόψη:
• ΜΥY.1.2. «Εκπαίδευση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)»,
• ΜΥY.2.3. «Εφαρμογές Νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση»,
• ΜΥΚ.3.1.2. «Τεχνολογικές Καινοτομίες και Δημιουργικότητα στην Παιδαγωγική Πράξη»,
• ΜΕΚ.3.2.3. «Τεχνολογία και Σύγχρονες Τάσεις στη Διδακτική Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Β/θμιας»,
• ΜΕΚ.3.2.4. «Τεχνολογία και Σύγχρονες Τάσεις στη Διδακτική Γλωσσικών Μαθημάτων Β/θμιας»,
• ΜΕΚ.3.2.5. «Τεχνολογία και Σύγχρονες Τάσεις στη Διδακτική Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Α/θμιας»,
• ΜΕΚ.3.2.6. «Τεχνολογία και Σύγχρονες Τάσεις στη Διδακτική Γλωσσικών Μαθημάτων Α/θμιας»,
αποφάσισε ομόφωνα ότι:
Η Πρόεδρος της ΕΔΕ και Δ/ντρια του ΔΜΠΣ
Ευσταθία Παπαγεωργίου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Μπορείτε να πατήσετε εδώ για τον ιστότοπο του ΑΣΕΠ. Το έγγραφο βρίσκεται στη κατηγορία «Απόδειξη Χειρισμού Η/Υ» -> «Ειδικό Παράρτημα (Α1) – Ημ. Εκδ. 22/01/2016»
Ως Διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Παιδαγωγικά μέσω Καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχω την ιδιαίτερη ευχαρίστηση να σας καλωσορίσω στο ΔΠΜΣ και τους ηλεκτρονικούς χώρους του.
Το εν λόγω ΔΠΜΣ προέκυψε μετά από γόνιμη συνεργασία των Τμημάτων «Βιοϊατρικών Επιστημών» και «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» της Σχολής Επιστημών Υγείας και της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών αντίστοιχα, του Ιδρύματος. Ήρθε να καλύψει την ανάγκη μιας μεγάλης μερίδας των αποφοίτων, όχι μόνο των Τμημάτων μας αλλά και ολόκληρου του Ιδρύματός μας που θέλουν να ασχοληθούν στον επαγγελματικό τους βίο με την εκπαίδευση, ανεξάρτητα του προσανατολισμού και των γνώσεων, δεξιοτήτων και ειδικοτήτων που έχουν αποκτήσει από τον πρώτο κύκλο Σπουδών τους στο Ίδρυμα κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών τους Σπουδών. Το ΔΠΜΣ απευθύνεται όμως και γενικότερα σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής καθώς και οποιονδήποτε πτυχιούχο, απασχολούμενο ή μη, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την εκπαίδευση ή και την αγωγή και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων μέσω απόκτησης νέων γνώσεων στην Παιδαγωγική Επιστήμη με προσέγγιση μέσω καινοτόμων θεωριών και τεχνολογιών. Η ύπαρξη δύο κατευθύνσεων, η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων, η πρακτική άσκηση και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο τελευταίο εξάμηνο ενισχύουν την εξειδίκευση και αυξάνουν κατά πολύ την ανταγωνιστικότητα και την επαγγελματική δεινότητα των αποφοίτων μας. Η διάρθρωση του Προγράμματος Σπουδών έγινε στο ίδιο πλαίσιο και με γνώμονα την δυνατότητα απόκτηση Παιδαγωγικής Επάρκειας. Ήδη με απόφαση της πρώτης κιόλας συνεδρίασης της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του ΔΠΜΣ, αποφασίστηκε ομόφωνα η αίτηση στο ΙΕΠ για την απόκτηση Παιδαγωγικής Επάρκειας των αποφοίτων μας. Οι διδάσκοντες στο ΔΠΜΣ είναι εκτός των μελών ΕΠ των δύο Τμημάτων και του Ιδρύματος γενικότερα, μέλη ΔΕΠ άλλων ΑΕΙ, Ερευνητές, Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Σχολικοί Σύμβουλοι με αντίστοιχα προσόντα, όλοι καταξιωμένοι επιστήμονες στα γνωστικά πεδία που θεραπεύουν και εξαιρετικοί διδάσκοντες και παιδαγωγοί.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Προγράμματός μας τυγχάνουν όλων των παροχών και διευκολύνσεων που προσφέρονται και στους προπτυχιακούς μας φοιτητές στην εκπαίδευσή τους από το Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, το Παν. Δυτικής Αττικής διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποστηρικτικές υποδομές για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των φοιτητών, όπως ηλεκτρονική γραμματειακή διεκπεραίωση αιτημάτων, κοινόχρηστο δίκτυο Wi-Fi, βιβλιοθήκη, πλήρες ιατρείο, γυμναστήριο, εστιατόρια και κυλικεία, χώρους στάθμευσης, συνεδριακό κέντρο, δομές κοινωνικής συμβουλευτικής και μέριμνας, απασχόλησης και σταδιοδρομίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, γραφείο διασύνδεσης, καθώς και δομές πρακτικής άσκησης και δια βίου μάθησης. Η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή του Παν. Δυτικής Αττικής καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του ΔΠΜΣ (κτιριακές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, αμφιθέατρα, εργαστηριακός και ειδικός εξοπλισμός, χρήση διαδικτύου, λογισμικό με δυνατότητες ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης).
Τέλος, το ΔΠΜΣ εντάσσεται στις διαδικασίες διαρκούς αξιολόγησης βάσει του σχεδίου που έχει καταρτιστεί από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Ιδρύματος. Στην αξιολόγηση συμπεριλαμβάνονται δείκτες που αναδεικνύουν την ανταγωνιστικότητα του ΔΠΜΣ, ως προς την προτίμηση του από τους υποψήφιους φοιτητές αλλά και την εικόνα του στην αγορά εργασίας.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας,
Ευσταθία Παπαγεωργίου
Διευθύντρια του ΔΠΜΣ
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Ο Δρ. Βασίλης Τσιάντος είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι Αντιπρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας (ΑΔΙΠ). Είναι μαθηματικός, απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ (1984). Διδάσκει μαθήματα του γνωστικού αντικειμένου (Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά ΙΙ, Διαφορικές Εξισώσεις, Μετασχηματισμούς, Αριθμητική Ανάλυση, Θεωρία Παιγνίων, Συνδυαστική Βελτιστοποίηση, Στοχαστικές Διεργασίες, κλπ.). Το διδακτορικό του είναι στον χώρο των αριθμητικών μεθόδων για συνήθεις διαφορικές εξισώσεις και πιό συγκεκριμένα στις εφαρμογές τους στον μικρομαγνητισμό (Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, 2000). Διαθέτει επιπλέον δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα MSc στην Μαθηματική Μοντελοποίηση (Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, 1996), και ένα MPhil στα δίκτυα Ουρών (Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ, 1997).
Από τον Μάϊο του 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2002 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης, στην ομάδα μικρομαγνητισμού του καθηγητή Ζόζεφ Φίντλερ. Από τον Δεκέμβριο του 2003 είναι τακτικός Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ). Από τον Ιούνιο του 2009 είναι τακτικός Καθηγητής στο ΤΕΙ ΑΜΘ στο ΓΤΘΕ. Με την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά εντάχθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ ΑΜΘ. Διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον Ιούνιο του 2004, μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Το ΚΤΕ ΑΜ-Θ υλοποίησε περισσότερα από 40 έργα κατά την διάρκεια της θητείας του, μεγάλο μέρος των οποίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις, επιμελητήρια και βιομηχανίες. Επιπλέον, διετέλεσε Προϊστάμενος του ΓΤΘΕ από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον διορισμό του ως μέλους της ΑΔΙΠ (Απρίλιος 2013).
Τέλος, έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, περισσότερες από 20 ανακοινώσεις σε συνέδρια με κριτές, και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων («Ανώτερα Μαθηματικά για Μηχανικούς», εκδόσεις Τζιόλα, 2005, δεύτερη έκδοση, 2015, «Matlab για Επιστήμονες και Μηχανικούς», εκδόσεις Τζιόλα, 2016). Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 700 ετεροαναφορές.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο πλήρες βιογραφικό εδώ.